יצירות ילדים לחג הפורים
אין מתאים יותר מאשר חג הפורים לעבודות-יד וליצירה עם הילדים.
החג הזה שופע יצירתיות, מלא צבעים ושמחה.
הסימבוליקה שלו היא-לכשעצמה מייצרת השראה לעבודות יד: יצירת מסכות, רעשנים, הכנת תחפושות תוצרת בית, אפיית אזני המן, הקשבה לשירי הילדות הנפלאים לפורים, צביעת הפנים וחבישת פאות שובבות, לבישת בגדים מוזרים (גדולים מדי, קטנים מדי) איפורים, כובעי ליצן וקאוובווי, ועוד.
קבלו כמה רעיונות ליצירה משותפת עם הילדים בפורים
כך תכינו רעשן חמוד וקל להכנה: קחו גליל של נייר טואלט קטן, חצי כוס קטנה חד פעמית של עדשים או אפונה, נייר פרגמנט, מקלות ארטיק/'מקלות רופא' גדולים (כמו המקלות של בדיקת משטח-גרון)
סיגרו עם עיגול נייר פרגמנט את אחד החורים של הגליל, הכניסו את העדשים פנימה, סיגרו את החלק העליון עם עיגול נייר פרגמנט נוסף, הדביקו עם סלוטייפ, וגם באמצעות מהדק-סיכות, את 'מקל הרופא' אל ראש גליל הנייר.
הדביקו מסביב לגליל כמה פונפונים צבעוניים והתחילו 'לרשרש'.
"היש צוהלת ושמחה כמוני מסכה"
כך תכינו מסכה פורימית קלאסית: קחו גיליון בריסטול לבן, שרטטו עליו מסכה בסיסית עם שני חורים מלוכסנים לעיניים וחור חתוך בצורת פה, וגיזרו סביב.
הדביקו משני צידי המסכה גומי לבן (כזה שפעם סבתא היתה תופרת לתחתונים) שיעזור 'לתפוס' את המסכה היטב על הראש וציירו על גבי הבריסטול מה שבא לכם: לבבות, נקודות, תדביקו מדבקות, כיתבו את שמות הילדים. מה שבכיף שלכם.
כך תכינו ליצן מקרטון: קנו ערכת 'אפודה ליצן' ושבלונת-ליצן מוכנה מקרטון ביצוע (פחות מעשרים שקלים) ציבעו לפי הטעם, הדביקו עיניים, שפם וזקן (אפשר מצמר גפן) ויש לכם יופי של 'ליצן קטן נחמד'.
"מלכת אסתר אני וכתר על ראשי"
תוכלו להפיק עם הילדים גם אלבום אישי, סוג של מיני-'מגילת אסתר', יש ערכות מוכנות לזה: חיתוכי דמויות מרכזיות מסיפור המגילה: אסתר המלכה, מרדכי היהודי, אחשוורוש, המן הרשע ודמויות נוספות, יש מדבקות עם סמלי חג הפורים, יש משחק צביעה 'מגילת אסתר' בקלפים, ועוד.
תוכלו לקפל שני גיליונות בריסטול בגלגול, להצמיד לכל אחד מהם מוט, ועל הגיליונות עצמם לכתוב פסוקים מן המגילה ולהדביק ולצייר עליהם מעולם התוכן של המגילה.
לקינוח: מתכון פורים חגיגי לאזני המן (רשימת החומרים מתאימה לעשר אזני המן)
המצרכים הדרושים: כוס גדולה של קמח לבן (150 גרם) רבע כפית אבקת אפיה, חצי כוס אבקת סוכר, 60 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חלמון ביצה אחד, חצי כוס מיץ תפוזים (או חלב או מים) (בגודל של כוס חד פעמית של מים קרים) החומר למילוי: שוקולד,ריבה או ממרח תמרים.
אופן ההכנה: מערבבים בקערה (אפשר גם ידנית) את הקמח, אבקת הסוכר, אבקת האפייה, בעדינות. מועכים תוך כדי לישה-פנימה את החמאה לתוך העיסה.
מוסיפים את החלמון, מוסיפים את המיץ, מערבבים עד לקבלת עיסת בצק עדינה.
מכניסים למקרר את עיסת הבצק כשהיא עטופה בניילון נצמד למשך 20 דקות.
לאחר הקירור מפזרים מעט קמח על משטח-עבודה, מרדדים את העיסה לבצק דק, עם כוס קטנה מסמנים עיגולים בבצק, מורחים על כל עיגול במרכז את המילוי (שוקולד או תמרים) וקורצים מכל עיגול צורה של אוזן המן משולשת.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ-20 דקות. אחרי שמוציאים מהתנור אפשר לפזר אבקת סוכר.
משלוח מנות מקורי
העם היהודי רודף שלום. אבל העובדה הזאת לא עזרה לנו במיוחד בתקופה שלא היתה לנו ארץ.
האיום האיראני מסתבר עתיק יומין...וחג פורים בעצם נולד בעקבותיו.
אחרי חורבן הבית ראשון, בתקופת גלות פרס, כידוע, ביקש המלך אחשוורוש להשמיד את כל היהודים בממלכתו.
רצה הגורל (ואסתר-הדסה) והגזרה הרעה התהפכה, ו'ליהודים היתה אורה ושמחה'...
בתור אנשים טובים שיודעים להוקיר תודה על גורלם הטוב ושמקפידים על ערבות הדדית, המנהג של משלוח מנות נמשך בקהילות ישראל עד היום.
ספרו לילדים מה עומד מאחורי המנהג המקסים החברתי הזה, ותוכלו גם להכין איתם סלסלה נחמדה, מקושטת שבתוכה תעבירו את משלוח המנות למי שתבחרו.